...
Bata Energy Solutions

Een lagere energierekening en beter milieu met zonnepanelen in de West-Betuwe

Zakelijke zonnepanelen worden in Gelderland steeds populairder. Ze kunnen voor vele bedrijven een oplossing zijn voor de torenhoge energiekosten, die de bedrijfsvoering met zich meebrengt. Zakelijke zonnepanelen kunnen je bedrijf in de West-Betuwe veel opleveren. Zonnepanelen voor het MKB brengen niet alleen financiële voordelen met zich mee, maar kunnen daarnaast ook een grote bijdrage leveren in het besparen van het milieu. Lees in dit artikel waarom zakelijke zonnepanelen veel kunnen opbrengen.

Bata Energy Solutions
Bata Energy Solutions
Bata Energy Solutions
0 +
Jaar ervaring
Bata Energy Solutions

Waarom kiezen voor Bata?

We geven je een eerlijk advies
Daarnaast bieden wij niet alleen zonnepanelen, maar kijken we ook naar je bedrijf en geven we deskundig advies gebaseerd op jouw wensen.

We helpen je in het hele proces
We zijn er van begin tot eind voor je en staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Voordelen van zonnepanelen in de West-Betuwe

Zonnepanelen voor bedrijven in Gelderland zijn een zeer goede investering. Met zelf opgewekte zonne-energie zakelijk, kan je bedrijf voor een groot deel van stroom worden voorzien. Dit kan zowel voor grote bedrijven als kleine bedrijven in Gelderland voordelig zijn. De stroom die je zelf opwekt, kan bijvoorbeeld computers en machines van stroom voorzien, maar ook het kantoor verlichten en koel of warm houden en dit allemaal zonder een torenhoge energierekening.

Zakelijke zonnepanelen hebben daarnaast nog een andere functie. Wanneer je zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand plaats, zorg je namelijk voor schaduw bovenop je gebouw. Deze schaduw zorgt ervoor dat de binnentemperatuur van je pand in de zomer, laag blijft. Daarnaast beschermen zonnepanelen het dak van je pand tegen het weer en tegen schadelijke UV-straling, waardoor het dak langer meegaat.

Een ander fijn voordeel van het aanschaffen van zakelijk zonnepanelen, is dat ze je pand ook nog eens van isolatie voorzien. De zonnepanelen houden namelijk een warme luchtlaag vast tussen het dak en de panelen, die functioneert als een natuurlijke isolatielaag. Mkb zonnepanelen zorgen daarmee dat in de zomer het bedrijfspand lekker koel en in de winter juist aangenaam en warm blijft.

Zonnepanelen zijn dus een zeer duurzame oplossing voor bedrijven, met meerdere voordelen. Zonnepanelen zorgen voor goedkopere energie, bescherming voor het pand en natuurlijke isolatie. Veel bedrijven in de West-Betuwe kiezen daarom voor zakelijke zonnepanelen.

Subsidie voor zonnepanelen in de West-Betuwe

De Nederlandse overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen voor mkb door het beschikbaar stellen van subsidies. Elk jaar kunnen bedrijven in de West-Betuwe zich aanmelden voor deze subsidies, waarmee een groot deel van de aanschaf kan worden gefinancierd. Bedrijven met zakelijke zonnepanelen kunnen zo veel energiekosten besparen en daarnaast het milieu een handje helpen, omdat ze niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. 

Beschikbare subsidie voor zonnepanelen mkb waarmee de overheid de aanschaf van zonnepanelen stimuleert, zijn als volgt.

  • De EIA, KIA, MIA en VAMIL regelingen
  • De ISDE-subsidie
  • De SDE++ subsidie

De EIA, KIA, MIA en VAMIL zijn verschillende financiële regelingen waarvan een bedrijf in de West-Betuwe kan profiteren. Met deze regelingen, mag een bedrijf een percentage van de aanschaf van de zakelijke zonnepanelen, van de winst aftrekken. Hierdoor zal de inkomstenbelasting die aan het einde van het boekjaar moet worden betaald, drastisch lager zijn. Enkele van deze regelingen kunnen worden gecombineerd, waarmee meer dan de helft van de aanschaf van de belasting af kan worden getrokken.

De ISDE-subsidie is door de overheid in het leven geroepen om het opwekken van zonne-energie zakelijk te stimuleren. Voor elke opgewekte kilowattpiek, krijgt het bedrijf een door de overheid bepaald bedrag terug. Dit bedrag verschilt per jaar en wordt aan het begin van het jaar door de overheid vastgesteld. Dit bedrag ligt rond de €125,- per kilowattpiek. Deze subsidie is alleen beschikbaar voor kleingebruikers van zonnepanelen voor mkb, die op het energienet aangesloten kunnen worden. De aansluiting mag niet groter zijn dan 3*80 ampère.

De SDE++ is een subsidie voor grote bedrijven in de West-Betuwe, die zonnepanelen zakelijk willen aanschaffen. Je krijgt een bedrag per kilowattuur van de overheid uitgekeerd. Hier kun je 15 jaar lang gebruik van maken. Het bedrag dat bedrijven per kilowattuur terug krijgen, was in 2021 €7,22. Het doel van deze subsidie is het stimuleren van bedrijven om over te gaan naar het opwekken van schone energie door middel van zonnepanelen voor bedrijven.

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen in de West-Betuwe

Wanneer je zakelijk zonnepanelen gaat aanschaffen in de West-Betuwe, kies je voor Bata Energy Solutions. Bata Energy Solutions is een betrouwbare partner in het leveren van zakelijke zonnepanelen. We zijn zeer bekende onder de erkende bedrijven voor zonnepanelen in Nederland en hebben passie voor ons vak. We komen bij je langs om te bekijken wat het beste bij je bedrijf past en doen je een passend aanbod. Je hebt zelf de touwtjes in handen en bepaalt welke zonne-oplossing je het meest geschikt voor je bedrijf lijkt.

Naast het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen, kun je bij ons ook zonnepanelen leasen zakelijk. Op deze manier hoef je niet in een keer een grote investering te doen, maar verspreid je de aanschaf van de zonnepanelen over een bepaalde tijd. We noemen dit aanschaf, omdat de zakelijke zonnepanelen na de leaseperiode gewoon van jou zijn. Je hoeft ze dus niet meer in te leveren.

Eerste stap naar advies op maat

Met het invullen van dit formulier geef je ons toestemming om vrijblijvend contact met je op te nemen voor een adviesgesprek.

Je eerste stap naar advies op maat

Of stel je vraag direct aan een van onze adviseurs.

Je kan ons bereiken op:

(0488) 745 400