fbpx
Bata Energy Solutions

Batterijsysteem
voor bedrijven

Batterij voor peakshaving

Batterij voor energiehandel

Uitgesteld gebruik maken van zonne-energie

Batterij voor de transportsector

Batterij voor peakshaving

Een batterijsysteem voor energieopslag is een uitstekende oplossing voor peakshaving. Vooral wanneer de huidige stroomaansluiting niet voldoende is voor verbruikspieken. Met peakshaving wordt de batterij opgeladen wanneer er capaciteit beschikbaar is op de aansluiting en wordt deze ontladen wanneer er te weinig capaciteit is. Vanwege congestieproblemen is het vaak niet mogelijk om de transportcapaciteit bij de netbeheerder te verhogen. Door eenbatterij te gebruiken kan het bedrijfsproces echter doorgaan zonder dat de capaciteit hoeft te worden verhoogd.

Uitgesteld gebruik maken van zonne-energie

Om zoveel mogelijk energie die wordt opgewekt doorzonnepanelen of een windmolen direct te verbruiken, is een batterij een waardevolle toevoeging. Op momenten dat er meer energie wordt opgewekt dan verbruikt, kan dit worden opgeslagen in de batterij. En op momenten dat er minder energie wordt opgewekt dan verbruikt, kan de batterij worden ontladen.Deze oplossing vermindert de afhankelijkheid van het net, wat gunstig is voor energiebelasting en transportkosten.

Batterij voor Energiehandel

Met behulp van een slimme batterij kun je deelnemen aan verschillende energiemarkten waarop je energie kunt inkopen en verkopen. Om energie te verhandelen met je batterij, heb je naast een slimme batterij ook een geschikte energieleverancier en handelaar nodig. Deze handelaar is gemachtigd om jouw batterij in te zetten op verschillende energiemarkten. Markten waar batterijen vaak worden ingezet, zijnde spotmarkt (EPEX markt) of de onbalansmarkt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het handelen in energie met een batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op en onze batterijspecialisten zullen je informeren over batterijen, energiemarkten en wat er nodig is om dit mogelijk te maken.

Batterij voor de transportsector

Energieopslag: een cruciale rol in de energietransitie

In de toekomst spelen energieopslagsystemen een essentiële rol in de wereld van de Energietransitie. Steeds meer bedrijven kiezen voor de implementatie van deze opslagsystemen. Met een energieopslagsysteem sla je opgewekte elektriciteit op. Dit systeem zorgt ervoor dat vraag en aanbod van hernieuwbare energie in balans blijven. Wanneer de energiebehoefte binnen jouw organisatie het beschikbare aanbod overschrijdt, kun je de opgeslagen stroom benutten. Er zijn diverse soorten systemen en een breed scala aan toepassingsmogelijkheden beschikbaar. Of je nu overweegt om een energieopslagsysteem aan te schaffen of te huren, wij staan klaar om je te assisteren bij het maken van een geschikte en rendabele keuze.

Een batterijsysteem bestaat uit

Battery management systeem (BMS)

Het interne beheersysteem van de batterij-racks is verantwoordelijk voor verschillende cruciale taken. Het zorgt voor de bescherming van de batterij tegen onveilig gebruik, bewaakt voortdurend de conditie van de batterij, berekent secundaire gegevens, genereert rapporten en houdt toezicht op de omgevingsomstandigheden. Dit systeem is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de batterijen optimaal functioneren en de veiligheid en efficiëntie gewaarborgd blijven.

Energie-management system (EMS)

Het systeem bepaalt het in- en uitschakelen van de accu, en met de upgrade EMS kan de accu ook bepalen wanneer deze elektriciteit inkoopt, verbruikt of juist verkoopt. Hiermee wordt de controle over de energiestromen geoptimaliseerd, wat leidt tot een efficiënter gebruik van de accu en financiële voordelen door slimme inkoop en verkoop van elektriciteit.

Celbalancering

Celbalancering is een essentieel proces dat ervoor zorgt dat de spanning tussen de cellen van een batterij niet te hoog wordt. Dit is van groot belang om het risico op ontbranding te minimaliseren en interne schade aan de batterij te voorkomen.

Noodstroomvoorziening

Een noodstroomvoorziening maakt de noodzaak van een aggregaat overbodig. We raden echter altijd aan om een aansluiting op het elektriciteitsnet te behouden voor noodgevallen en calamiteiten.

Klimaatsysteem

Het klimaatsysteem houdt de temperatuur nauwlettend in de gaten, zodat deze binnen de optimale grenzen blijft. Dit zorgt ervoor dat de batterij onder ideale omstandigheden kan functioneren, zonder te warm of te koud te worden, wat de prestaties en levensduur van de batterij ten goede komt.

Over- en underload beveiliging

De over- en underload beveiliging zorgt ervoor dat batterijcellen niet te ver worden opgeladen of ontladen. Dit systeem houdt voortdurend in de gaten hoe vol individuele cellen zijn geladen, om te voorkomen dat ze buiten de veilige grenzen worden gebruikt. Hierdoor wordt de integriteit en de levensduur van de batterij behouden.

Meer weten over batterijsystemen?

Neem contact op met Wilmer Eits voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek.

Wilmer Eits Zonnepanelen

Subsidie voor een batterijsystemen?

Overweeg je te investeren in een accu of energieopslagsysteem? Dan is het goed om te weten dat je gebruik kunt maken van belastingaftrekregelingen. Zowel de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), de Energie-investeringsaftrek (EIA) als de Subsidie Jonge Landbouwers (JOLA) zijn beschikbaar. Als je bijvoorbeeld een combinatie maakt van KIA (met een maximaal tarief van 28%) en EIA (met een maximaal tarief van 45,5%), kun je maar liefst 73,5% van je investering aftrekken van de belasting. Dit kan aanzienlijke voordelen opleveren en de kosten van je duurzame investering aanzienlijk verminderen.

Bata Energy Solutions
Bata Energy Solutions
Bata Energy Solutions
Jaar ervaring
0 +
Bata Energy Solutions

Waarom kiezen voor Bata?

We geven je een eerlijk advies
Daarnaast bieden wij niet alleen zonnepanelen, maar kijken we ook naar je bedrijf en geven we deskundig advies gebaseerd op jouw wensen.

We helpen je in het hele proces
We zijn er van begin tot eind voor je en staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Een energieopslagsysteem slaat elektriciteit op die op een later tijdstip kan worden gebruikt. Het bestaat uit batterijen die energie opslaan wanneer deze beschikbaar en goedkoop is, en die vrijgeven wanneer de vraag hoog is of de energie duurder is.

Enkele voordelen zijn onder meer het verminderen van afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, het maximaliseren van het eigen gebruik van opgewekte energie, het verlagen van energiekosten door gebruik te maken van goedkopere tarieven en het bieden van energiereserve tijdens stroomuitval.

De levensduur van een energieopslagsysteem wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de batterijen, het gebruikspatroon en het onderhoud. Over het algemeen kunnen moderne systemen een levensduur van 10 tot 20 jaar hebben.

Ja, een energieopslagsysteem kan helpen om de energierekening te verlagen door het eigen verbruik van opgewekte energie te optimaliseren en gebruik te maken van gunstigere tarieven voor energieopslag.

Overtollige energie die wordt opgeslagen in het energieopslagsysteem kan worden gebruikt wanneer de vraag hoog is of wanneer de energieprijzen stijgen. Als het systeem volledig is opgeladen, kan het ook worden teruggevoed naar het elektriciteitsnet.

Je eerste stap naar advies op maat

Met het invullen van dit formulier geef je ons toestemming om vrijblijvend contact met je op te nemen voor een adviesgesprek.

Je eerste stap naar het energienet van de toekomst

Of stel je vraag direct aan een van onze adviseurs.

Je kan ons bereiken op:

(0488) 745 400