fbpx
Bata Energy Solutions

Zonnepanelen voor bedrijven

Energiekosten smelten als sneeuw voor de zon

Energie is niet gratis, maar de kosten die kunnen worden bespaard met zonnepanelen zijn zeer aantrekkelijk voor bedrijven en MKB-ers. Bespaar niet alleen op de energie, maar ook op de leveringskosten, energiebelasting en opslag van je duurzame energie. 

Wij van Bata helpen bedrijven en het MKB op weg naar een groenere en duurzame bedrijfsvoering. Wij doen dit door samen te kijken naar welke oplossingen jouw bedrijf goed kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen op je schuur of hal?

Wil je graag weten wat je kunt besparen?

Krijg persoonlijk advies op maat

Met het invullen van dit formulier geef je ons toestemming om vrijblijvend contact met je op te nemen voor een adviesgesprek.

De voordelen van zonnepanelen op een rij

Zaken doen voor een schoner milieu

Lage investeringen

Bespaar op energiekosten en vergroot inkomsten met het terugleveren van stroom.

Duurzaam bedrijf

Profiteer van zelf opgewekte duurzame energie en creëer een duurzame bedrijfsvoering.

Rendement

Profiteer van aantrekkelijke subsidies en verdien de hoge energiekosten en investering snel terug.

Duurzaam ondernemen

Duurzame bedrijfsvoering met zonnepanelen voor bedrijven en MKB

Zonnepanelen voor bedrijven zijn een geweldige manier om de energiekosten van jouw bedrijf te verlagen. Zonnepanelen wekken namelijk energie op, waardoor bedrijven hun energierekening kunnen verlagen.

Vanaf 1 januari 2023 moet elke kantoorruimte verplicht aan minimaal energielabel C voldoen. Het plaatsen van zonnepanelen op het dak van je kantoor is een goede manier om aan deze eis te kunnen voldoen. De duurzame energie die je opwekt met zonnepanelen zijn een goed alternatief voor dure elektriciteit. Door duurzame energie te gebruiken kan een bedrijf zijn CO2-uitstoot drastisch verminderen. Zakelijke zonnepanelen zijn een echte uitkomst voor bedrijven die graag meewerken aan een schoner milieu.

Een korte terugverdientijd

Verdien je investering binnen no-time weer terug

Zonnepanelen aanschaffen kun je zelf doen, of via een investeringsbedrijf. Het hoogste rendement heb je wanneer je zelf zonnepanelen aanschaft. Deze verdien je namelijk binnen een aantal jaren al weer terug.

Bedrijven met platte daken zijn zeer geschikt voor de aanleg van zonnepanelen. Ze worden in de juiste richting geplaats waardoor ze je altijd het meeste opleveren en je geen last hebt van schaduw.

Zonnepanelen voor bedrijven

Voor welke type daken zijn mijn zonnepanelen geschikt?

Platte daken

Zonnepanelen werken het beste op een plat dak, omdat ze in elke richting geplaatst kunnen worden. Zo profiteer je altijd van de zon. Het is wel belangrijk om te onderzoeken of je dak het gewicht van de zonnepanelen daadwerkelijk kan dragen. Ook moeten ze tijdens een zomerstorm natuurlijk stevig blijven liggen. Bata onderzoekt of je dak geschikt is voor zonnepanelen, voordat we ze bij je komen plaatsen.

Schuine daken

Schuine daken kunnen ook geschikt zijn om zonnepanelen op te plaatsen. Wanneer een dak van golfplaten is gemaakt, kijken we of de staat van het dak goed genoeg is. Is de staat niet goed maar wil je toch zonnepanelen? Dan kijken we met één van onze partners of we je dak kunnen renoveren en gereed kunnen maken voor het plaatsen van zonnepanelen.

Wij staan voor je klaar

Bespaar energie en wordt een duurzaam bedrijf

Hoe kunnen wij jouw bedrijf duurzaam maken?
Zonnepanelen voor je bedrijf aanschaffen is een goede stap, maar waar kan er nog meer bespaard worden?

Onze deskundige adviseurs kijken graag naar jou persoonlijk verbruik. Elk bedrijf heeft andere energiebehoeftes. Daarom kijken wij per project wat voor een installatie het meest geschikt is voor jouw bedrijf. En hoe we het beste energie kunnen besparen en je bedrijf duurzamer kunnen maken. Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend gesprek op locatie. Na het gesprek krijg je van ons een vrijblijvende offerte toegestuurd zodat je precies weet waar je aan toe bent. Wanneer je liever telefonisch advies wilt ontvangen is dat natuurlijk ook geen probleem. We staan je graag te woord en helpen je zo goed mogelijk.

Waar kunnen wij jou extra mee ontzorgen?

Scope 12 inspectie

Voor de verzekering is het belangrijk om aan te kunnen tonen dat de zonnepaneleninstallatie veilig is gemonteerd. Daarom voeren we Scope 12 inspecties uit zodat de veiligheid kan worden bewezen. Zo weet je dus zeker dat alles voor de verzekering goed geregeld is.

Constructieberekening

Voor het plaatsen van zonnepanelen zijn in de meeste gevallen geen vergunningen vereist. Toch zijn er regels waar rekening mee gehouden moet worden. Een verzekering vraagt vaak om een constructieberekening die aan kan tonen dat het dak het gewicht van de zonnepanelen kan dragen. Wij kunnen deze berekening voor je uitvoeren.

Aansluiting verzwaren

Zonnepanelen kunnen niet zomaar op de meterkast worden aangesloten, daarvoor moet de installatie eerst worden verzwaard. We inspecteren je huidige meterkast en brengen in kaart wat er moet worden aangepast. Daarna passen we aan wat nodig is en plaatsen bijvoorbeeld nieuwe zekeringen, schakelaars, groepen en een aardlekschakelaar.

Bata Energy Solutions
Bata Energy Solutions
Bata Energy Solutions
Jaar ervaring
0 +
Bata Energy Solutions

Waarom kiezen voor Bata?

We geven je een eerlijk advies
Daarnaast bieden wij niet alleen zonnepanelen, maar kijken we ook naar je bedrijf en geven we deskundig advies gebaseerd op jouw wensen.

We helpen je in het hele proces
We zijn er van begin tot eind voor je en staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

'Wat klanten over ons zeggen'

Veelgestelde vragen

Ja! Helemaal met de hoge energieprijzen van de afgelopen tijd, kan de installatie wel tussen de 4-7 jaar worden terugverdiend!

Wanneer u een grootverbruik aansluiting heeft (>3x80A) is het mogelijk om de SDE++ subsidie aan te vragen.

Voor een kleinverbruik aansluiting (≤3x80A) is het mogelijk om een ISDE- of EIA- subsidie aan te vragen.

Voor verdere uitleg van de diverse subsidie kijk dan op onze subsidie pagina.

Eén van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van zonnepanelen is dat het wordt geïnstalleerd door een goede professionele partij.

De grootste veiligheid behaal je namelijk door kundig installeren van de zonnepanelen. Daarnaast is het toepassen van de juiste materialen natuurlijk ook erg belangrijk.

Zonnepanelen gaan 25 tot 30 jaar mee. Al onze panelen hebben een opbrengstgarantie van 25 jaar.

Ja! Zonnepanelen werken namelijk op licht. Wanneer het dus een bewolkte dag is wordt er alsnog zonne-energie opgewekt. Uiteindelijk is dit wel een stuk minder dan wanneer de zon wel recht op de zonnepanelen schijnt.

De grootste brandrisico van zonnepanelen komt door foutieve installatie. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door het toepassen van verschillende merken connectoren of door het verkeerd aansluiten van de connectoren.

Wanneer een installatie wordt aangesloten volgens de laatste normen en eisen, zorgen zonnepanelen voor een minimaal verhoogd brandrisico.

Nagenoeg elke verzekering eist een scope 12 keuring voor een zonnepanelen installatie vanaf 40-50 panelen.

Wij laten elke installatie, die we aanleggen, scope 12 keuren door een onafhankelijke partij.  

Je eerste stap naar advies op maat

Met het invullen van dit formulier geef je ons toestemming om vrijblijvend contact met je op te nemen voor een adviesgesprek.

Je eerste stap naar advies op maat

Of stel je vraag direct aan een van onze adviseurs.

Je kan ons bereiken op:

(0488) 745 400