...
Bata Energy Solutions

Zonnepanelen plat dak

Zonnepanelen op platte bedrijfsdaken

Platte daken zijn uitermate geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Wanneer je een groot plat dak hebt van je stal, schuur of hal kun je zeker je energiekosten drastisch verlagen door gebruik te maken van zonnepanelen. De zonnepanelen besparen niet alleen een hele hoop energiekosten, ze zorgen ook nog een voor bescherming van je dak. Door de zonnepanelen wordt je dak namelijk beschermt voor schadelijke UV-straling waarmee je de levensduur van je dak verlengt.

Zonnepanelen zorgen ook nog eens voor extra isolatie doordat ze lucht vasthouden wat als het ware als een extra isolatielaag werkt. Het dak wordt hierdoor minder snel warm en minder snel koud.

Wil je graag weten wat zonne-energie oplevert op je platte dak?

Krijg persoonlijk advies op maat

Met het invullen van dit formulier geef je ons toestemming om vrijblijvend contact met je op te nemen voor een adviesgesprek.
Bata Energy Solutions
Bata Energy Solutions
Bata Energy Solutions
0 +
Jaar ervaring
Groendak met zonnepanelen

Wij hebben ervaring met de volgende soorten daken:

We helpen je in het hele proces
We zijn er van begin tot eind voor je en staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

'Wat klanten over ons zeggen'

Oost of west?

Richting van zonnepanelen op platte daken

Op een plat dak kunnen zonnepanelen in elke richting worden geïnstalleerd. Meestal gebeurt dit in de richting van het zuiden, omdat dat het meeste rendement zou opleveren. Tegenwoordig plaatsen we zonnepanelen liever in de richting van zowel het oosten als het westen. Hierdoor wordt de opwek beter verspreid over de dag en wordt je aansluiting minder belast.

Wanneer er minder ruimte beschikbaar is raden wij aan om de zonnepanelen in de richting van het oosten en westen te laten plaatsen. Per paneel zal er misschien minder rendement zijn, maar de totale opbrengst zal echter hoger uitvallen omdat er meer panelen kunnen worden gebruikt. Doordat de panelen gedurende de dag langer zon kunnen opvangen, levert dit veel voordelen op. Dit is extra interessant met het oog op de afbouw van de salderingsregeling.

Hoe zit het met ballast op platte daken?

Omdat we natuurlijk niet willen dat de zonnepanelen losraken bij een storm, wordt er ballast geplaatst. Dit is meestal in de vorm van tegels of beton en wordt in de onderconstructie geplaatst. Dit is echter afhankelijk van het montagesysteem. We maken een ballastrekening op basis van de locatie (aan de kust is meer ballast nodig), de hoogte en de omgeving van het pand. Ook letten we hierbij op de afstand tussen de zonnepanelen en de dakrand.

Zonnepanelen op verschillende platte daktypen

Garage- of schuurdak

Het dak van het pand is niet het enige dak waar zonnepanelen op geplaats kunnen worden. Wanneer je namelijk geen ruimte hebt op het dak van het pand, kunnen we de panelen op een schuur of garage plaatsen.

Sedumdak

Wanneer je naast het verduurzamen van je energieverbruik ook nog eens je isolatie duurzamer wilt maken kun je kiezen voor een sedumdak, ook wel groendak genoemd. Ook op dit soort daken kunnen we zonnepanelen aanleggen.

Veelgestelde vragen

De meeste bedrijfsdaken zijn geschikt om zonnepanelen bedrijven te installeren. In sommige gevallen moet er weleens wat aangepast worden voordat er zonnepanelen geïnstalleerd kunnen worden. Denk hierbij aan het vervangen van de dakbedekking of het verzwaren van de constructie.

Ben je benieuwd of jouw dak geschikt is? Neem dan contact op, wij kijken graag mee!

 
Zonnepanelen plaatsen op een plat dak is vaak interessant en goedkoper dan op een schuin dak. Doordat je de zonnepanelen in de meeste gevallen op de ideal hoek van de zon kan installeren. Daarnaast vallen de zonnepanelen ook mooi uit het zicht waardoor ze beter weggewerkt zijn.

Je eerste stap naar advies op maat

Met het invullen van dit formulier geef je ons toestemming om vrijblijvend contact met je op te nemen voor een adviesgesprek.

Je eerste stap naar advies op maat

Of stel je vraag direct aan een van onze adviseurs.

Je kan ons bereiken op:

(0488) 745 400