...
Bata Energy Solutions

Zonnepanelen voor bedrijven

Zonnepanelen voor bedrijven, er zijn vele redenen voor bedrijven om over te stappen op duurzame energie. Zo zijn er de laatste tijd veel ontwikkelingen geweest op het gebied van energie voor bedrijven en zijn er nieuwe eisen waar bedrijven aan moet voldoen. 

Om aan de eisen van de overheid te kunnen voldoen zullen bedrijven enkele aanpassingen in hun energiegebruik moeten doen. Zonnepanelen kunnen daar goed bij van pas komen. In dit artikelen leggen we je uit waarom zonnepanelen een goede aanwinst zijn voor elk soort bedrijf.

Bata Energy Solutions
Bata Energy Solutions
Bata Energy Solutions
0 +
Jaar ervaring
Bata Energy Solutions

Waarom kiezen voor Bata?

We geven je een eerlijk advies
Daarnaast bieden wij niet alleen zonnepanelen, maar kijken we ook naar je bedrijf en geven we deskundig advies gebaseerd op jouw wensen.

We helpen je in het hele proces
We zijn er van begin tot eind voor je en staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Het Klimaatakkoord

In 2013 werd het Klimaatakkoord ondertekend door bedrijven, milieuorganisaties en het kabinet. Hierin staan afspraken die zijn gemaakt over de onderwerpen energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid met als doel duurzame groei en het terugdringen van de Co2 uitstoot. Met dit akkoord worden energiekosten en het gebruik van fossiele brandstof teruggedrongen. Er worden nieuwe, duurzame werkgelegenheden gecreëerd.

Het doel van het Klimaatakkoord is het terugdringen van de CO2 uitstoot tot 49% minder dan de uitstoot van 1990. In 2050 moet de uitstoot van broeikasgassen met 95% zijn teruggedrongen.

Energielabel C voor kantoorpanden

Een van de maatregelen die door de overheid werd genomen om het energieverbruik van bedrijven terug te dringen is door het verplicht te stellen van het energielabel C voor kantoorpanden. Heeft je kantoor niet minimaal energielabel C? Dan mag je je pand vanaf 1 januari 2023 niet meer als kantoorpand gebruiken. 

Om je kantoor minimaal energielabel C te geven zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Deze dingen zijn o.a.:

  • Je gewone glas vervangen door HR++ glas
  • Extra isolatie door middel van spouwmuurisolatie of isolatie platen
  • Overstappen op duurzame LED-verlichting
  • Het pand verwarmen met een HR-ketel of warmtepomp
  • Zelf energie opwekken met zonnepanelen

Al de bovenstaande aanpassingen kunnen het energielabel van je pand verbeteren. De allerbeste maatregel die je kunt nemen is echter het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen.

Voordelen van zakelijke zonnepanelen

Zakelijke zonnepanelen hebben vele voordelen. Vooral bedrijven met platte daken kunnen van zonnepanelen profiteren, omdat de zonnepanelen op een plat dak in alle richtingen kunnen worden geïnstalleerd. Hiermee kan het rendement van de zakelijke zonnepanelen worden verhoogd.

Nu de energieprijzen blijven stijgen kunnen zonnepanelen de uitkomst bieden. Door zelf energie op te wekken met zonnepanelen voor bedrijven kun je je energierekening namelijk drastisch verlagen. Stroom uit zonnepanelen is namelijk goedkoper dan stroom van de energieleveraar. 

Je bent hiermee ook nog eens beschermd tegen de fluctuatie van de stroomprijzen. Zakelijke zonnepanelen heb je binnen 6 tot 8 jaar alweer terugverdiend waarna je volledig van de opbrengst en van een lage energierekening kunt genieten.

Financiële voordelen van zakelijke zonnepanelen

Er worden regelmatig nieuwe ontdekkingen gedaan op het gebied van zonne-energie. Daardoor worden de productiekosten alsmaar lager en het rendement alsmaar hoger. Daarnaast zijn zonnepanelen een zeer aantrekkelijke investering. Niet alleen kun je je zakelijke energiekosten met zonnepanelen verlagen, je verdient ze ook nog eens binnen een paar jaar terug. 

Een levensduur van 40 jaar is bij zonnepanelen niet ongebruikelijk. Na de paar jaren waarin je je zonnepanelen moet terugverdienen kun je dus jarenlang van een lage energierekening genieten, ook als de energieprijzen stijgen. Wil je de investering liever niet zelf doen? Dan kun je ook kiezen voor het leasen van zakelijke zonnepanelen.

Subsidie voor zakelijke zonnepanelen

Om de aanschaf van zonnepanelen te stimuleren heeft de overheid een aantal subsidiepotjes beschikbaar gemaakt. Kort opgesomd kun je gebruikmaken van de volgende subsidies.

  • De Investeringssubsidie Duurzame Energie subsidie (ISDE )
  • Energie-investeringsaftrek voor zakelijke zonnepanelen (EIA)
  • Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA)
  • Stimulering Duurzame Energietransitie en Klimaattransitie (SDE++)

Kijk of je in aanmerking komt voor de bovenstaande subsidies op deze pagina.

Veelgestelde vragen

Het Klimaatakkoord is een akkoord ondertekend door bedrijven, milieuorganisaties en het kabinet. In het Klimaatakkoord staan afspraken over het terugdringen van de CO2 uitstoot en het verminderen van de broeikasgaseffecten.

Om de doelstelling van het Klimaatakkoord te behalen heeft de overheid bepaald dat vanaf 1 januari 2023 elk kantoorpand aan energielabel C moet voldoen. Dit kan o.a. gedaan worden door de aanleg van betere isolatie, LED-verlichting en zakelijke zonnepanelen.

Zakelijke zonnepanelen heb je binnen 4 tot 6 jaar alweer terugverdiend. Dat is een zeer snelle terugverdientijd. Vanaf de eerste maand profiteer je al van een lage energierekening. Doordat de zonnepanelen een lange levensduur hebben kun je decennia lang van deze lange rekening blijven profiteren.

Dat is zeer waarschijnlijk. Er zijn verschillende soorten subsidies voor zakelijke zonnepanelen beschikbaar. . Sommige subsidies zijn zelfs te combineren. Kijk of je voor deze subsidies in aanmerking komt op deze pagina.

Eerste stap naar advies op maat

Met het invullen van dit formulier geef je ons toestemming om vrijblijvend contact met je op te nemen voor een adviesgesprek.

Je eerste stap naar advies op maat

Of stel je vraag direct aan een van onze adviseurs.

Je kan ons bereiken op:

(0488) 745 400