...
Bata Energy Solutions

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen in Gelderland

Zonneparken in Gelderland zijn tegenwoordig een normaal gezicht. Zonnepanelen in agrarisch gebied of bovenop bedrijfspanden kunnen namelijk veel bedrijven van schone energie voorzien. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar bespaart ook veel op de tegenwoordig torenhoge energiekosten. 

Zonnepanelen voor bedrijven in Gelderland kunnen de oplossing bieden voor bedrijven die deze hoge kosten nauwelijks kunnen betalen en voor bedrijven die op zoek zijn naar een duurzame oplossing voor hun hoge energieverbruik. Daarnaast hebben zonnepanelen nog een aantal andere voordelige functies, waar je misschien niet zo snel aan hebt gedacht. Lees in dit artikel welke voordelen zonnepanelen in Gelderland met zich meebrengen.

Bata Energy Solutions
Bata Energy Solutions
Bata Energy Solutions
Jaar ervaring
0 +
Bata Energy Solutions

Waarom kiezen voor Bata?

We geven je een eerlijk advies
Daarnaast bieden wij niet alleen zonnepanelen, maar kijken we ook naar je bedrijf en geven we deskundig advies gebaseerd op jouw wensen.

We helpen je in het hele proces
We zijn er van begin tot eind voor je en staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Verschillende functies van zonnepanelen in Gelderland

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen heeft vele voordelen. Ten eerste is het opwekken van energie op een duurzame manier natuurlijk een groot voordeel. Door gebruik te maken van zonnepanelen voor mkb, kan een bedrijf zijn impact op het milieu drastisch verminderen. De opgewekte stroom kan worden gebruik om bijvoorbeeld de computers en machines te laten draaien, kantoren te verlichten of een pand te verwarmen of koelen. De energie die teveel is opgewekt, kan weer worden teruggeleverd aan het net, wat financiële voordelen kan opleveren.

Naast het leveren van schone energie, leveren zonnepanelen zakelijk nog een aantal andere voordelen op. Zonnepanelen beschermen het dak van je pand namelijk tegen regen sneeuw en schadelijke UV-straling. Hierdoor kan je dak langer meegaan en hoef je deze minder vaak te vervangen. 

Ook zijn mkb zonnepanelen een uitstekende manier om het dak van je pand te isoleren. De zonnepanelen zorgen namelijk voor een luchtlaag tussen het dak en de panelen, die zorgen voor isolatie in het pand. Hierdoor kan het energieverbruik, en dus ook de kosten hiervan, flink omlaag.

In Gelderland is er genoeg ruimte voor zonnepanelen op agrarische grond. Vele bedrijven in Gelderland, zoals boerenbedrijven en bedrijven met kantoorpanden, zouden dus van zakelijke zonnepanelen profiteren. Vind je zonnepanelen voor mkb een te grote investering? Denk dan eens aan zonnepanelen leasen zakelijk. Op deze manier kun je de zonnepanelen bij Bata Energy Solutions in delen afbetalen, waarbij je de zonnepanelen aan het einde van de leasetermijn mag houden.

Fiscale voordelen van zonnepanelen in Gelderland

Zonnepanelen voor mkb zijn fiscaal zeer aantrekkelijk. Er zijn namelijk een aantal dingen die je kunt doen, om de kosten van je zonnepanelen deels weer terug te verdienen. Zo mag je bijvoorbeeld de btw van zowel de aanschaf als van de installatie van je zonnepanelen weer aan de belastingdienst terugvragen. Ook kun je de zonnepanelen als kosten opvoeren, wat de winst van je onderneming flink kan drukken. Hierdoor is dus ook de inkomstenbelasting een stuk lager. Omdat zonnepanelen in twintig jaar moeten worden afgeschreven, mag je de kosten twintig jaar lang op blijven voeren.

Subsidie voor zonnepanelen mkb in Gelderland

Er zijn een aantal financiële regelingen en subsidies voor zonnepanelen voor mkb beschikbaar, waarmee veel financieel voordeel kan worden behaald. Met deze subsidies wordt het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen een stuk makkelijker. Beschikbare subsidies en regelingen zijn:

  • De ISDE-subsidie
  • De SDE++ subsidie
  • De EIA, KIA, MIA en VAMIL

De ISDE is een subsidie waarmee de investering in mkb zonnepanelen deels mee kan worden terugverdiend. Het bedrijf krijgt voor deze subsidie een bedrag per kilowattpiek vergoed. Dit gaat om €125 per kilowattpiek. Deze subsidie is alleen beschikbaar voor kleingebruikers van zonnepanelen voor mkb die op het energienet aangesloten kunnen worden en dus een aansluiting hebben die niet groter is dan 3*80 ampère. 

De SDE++ is een subsidie voor grootverbruikers van energie, die zonnepanelen zakelijk willen aanschaffen. Je krijgt een bedrag per kilowattuur van de overheid terug. Hier kun je 15 jaar lang gebruik van maken. Het bedrag dat bedrijven per kilowattuur terugkregen, was in 2021 €7,22. Het doel van deze subsidie is het stimuleren van bedrijven om over te gaan naar het opwekken van schone energie door middel van zonnepanelen voor bedrijven. 

De EIA, KIA, MIA en VAMIL zijn allemaal financiële regelingen, waarmee je een percentage van de aanschaf van de zakelijke zonnepanelen, mag afschrijven van de winst. Hierdoor wordt de winst minder en zal de inkomstenbelasting lager zijn. Een aantal van deze regelingen kunnen worden gecombineerd, waardoor er een groot deel van de aanschaf, van de winst kan worden afgetrokken.

Zonnepanelen voor bedrijven in Gelderland aanschaffen

Bata Energy Solutions is één van de erkende bedrijven die zonnepanelen levert en installeert in Nederland. We staan bedrijven van begin tot eind bij: vanaf het opstellen van de offerte tot het samen nalopen van de zonne-installatie. Onze experts komen bij je langs en tekenen een zonneplan op maat uit. We leveren en installeren de zonnepanelen zelf. Ook zorgen we dat alles werkt en dat het voor onze klanten duidelijk is, hoe de zonnepanelen kunnen worden bediend. De beste service en hulp met de subsidieaanvraag voor zonnepanelen, vind je bij Bata.

Eerste stap naar advies op maat

Met het invullen van dit formulier geef je ons toestemming om vrijblijvend contact met je op te nemen voor een adviesgesprek.

Je eerste stap naar advies op maat

Of stel je vraag direct aan een van onze adviseurs.

Je kan ons bereiken op:

(0488) 745 400