fbpx
Bata Energy Solutions

Zakelijke zonnepanelen

Zakelijke zonnepanelen zijn een zeer goede en betrouwbare investering. Door energie op te wekken met zonnepanelen kan een bedrijf de energiekosten drastisch verlagen en bijdragen aan een schoner milieu. Er zijn dus vele voordelen aan het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen. 

Om de aanschaf van zakelijke zonnepanelen te stimuleren riep de overheid een aantal subsidiepotjes in het leven. Met deze subsidies kunnen duurzame investeringen worden gefinancierd of van de fiscale winst van je bedrijf worden afgetrokken. Lees in dit artikel waarom het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen een goed idee is en hoe de subsidies hiervoor werken.

Bata Energy Solutions
Bata Energy Solutions
Bata Energy Solutions
Jaar ervaring
0 +
Bata Energy Solutions

Waarom kiezen voor Bata?

We geven je een eerlijk advies
Daarnaast bieden wij niet alleen zonnepanelen, maar kijken we ook naar je bedrijf en geven we deskundig advies gebaseerd op jouw wensen.

We helpen je in het hele proces
We zijn er van begin tot eind voor je en staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Duurzame en onuitputtelijke bron van energie

Zonnepanelen zijn een zeer goede duurzame bron van energie. Er is genoeg zon om de hele wereld dagelijks van energie te kunnen voorzien en de zon is een onuitputtelijke bron, die dus nooit zal opraken. Je bedrijf zal dus nooit zonder stroom komen te zitten en kan op minder zonnige dagen energie halen uit de accu’s waarin overmatig opgewekte zonne-energie wordt opgeslagen.

Door zonnepanelen aan te schaffen zorg je ervoor dat je bedrijfsvoering duurzaam wordt. Hierdoor voldoe je niet alleen aan de eisen van de overheid, maar doe je ook een bijdrage aan een schonere wereld. Ook laat je hiermee aan de buitenwereld zien dat je een duurzaam bedrijf bent, wat weer goed is voor je imago.

Zakelijke zonnepanelen leasen

Wanneer je de investering in zakelijke zonnepanelen liever niet zelf wilt maken kun je ervoor kiezen om de zonnepanelen te leasen. Er zijn een aantal grote voordelen van zonnepanelen leasen ten opzichte van het aanschaffen. Deze zijn:

 

  • niet zelf een grote investering doen
  • meteen besparen op je energiekosten
  • na afloop van de leaseperiode is de installatie van jou
  • je behoudt zelf de fiscale voordelen

 

Omdat er bij leasen wel leasekosten moeten worden betaald, is dit uiteindelijk duurder dan de aanschaf. Het grootste voordeel is echter dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te investeren, maar in plaats daarvan de zonnepanelen als het ware in termijnen afbetaalt. Aan het einde van het contract mag je de zonne-installatie houden. 

Subsidie voor zakelijke zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen wilt aanschaffen heeft de overheid een aantal subsidies beschikbaar gesteld om de investering te verlichten en aan te moedigen. Onder deze subsidies vallen o.a.:

 

  • Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA)
  • Stimulering Duurzame Energietransitie en Klimaattransitie (SDE++)
  • De Investeringssubsidie Duurzame Energie subsidie (ISDE )
  • Energie-investeringsaftrek voor zakelijke zonnepanelen (EIA)

KIA

Met de KIA mag je een bedrag van de fiscale winst van je bedrijf aftrekken. Dit hangt af van de hoogte van de investering die je gaat doen. Wanneer je optimaal van de subsidies gebruik wilt maken kun je de KIA combineren met de EIA. Hierdoor kun je een extra hoog bedrag van je winst aftrekken en de omzetbelasting dat je bedrijf moet betalen laag houden.

SDE++

Met de SDE++ kunnen bedrijven de investering in duurzame installaties zoals zonnepanelen financieren. Hierdoor kunnen bedrijven zelf duurzame energie opwekken en hiermee bijdragen aan een schoner milieu.

ISDE

Het doel van de ISDE-subsidie is om de CO2 uitstoot van bedrijven en huishoudens terug te dringen. Je komt voor deze subsidie in aanmerking wanneer er kleinverbruikersaansluitingen op je apparaten aanwezig zijn in de vorm van 3 keer 80 ampère. De ISDE subsidie is € 125 per kilowattpiek. Wanneer je grootverbruiker bent, kun je gebruikmaken van de SDE++ subsidie.

EIA

De EIA is een fiscaal aantrekkelijke maatregel die je kunt toepassen wanneer je zonnepanelen aanschaft. Je mag een maximaal bedrag aftrekken van € 750 per kW piekvermogen. Om in aanmerking voor deze subsidie te komen, zijn er twee eisen waar je aan moet voldoen:

Een piekvermogen van boven de 15 kW

Een aansluiting van 3 keer 80 ampère of minder

Veelgestelde vragen

Dat zijn ze zeker! Zonnepanelen verdienen zichzelf binnen 6 tot 8 jaar weer terug, waarna je jarenlang kunt profiteren van een lage energierekening. Zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 40 jaar en moeten daarna vervangen worden.

Ja, zeker! Zonnepanelen is een van de schoonste en duurzaamste manier om energie op te wekken. De zon is een onuitputtelijke bron en zonne-energie zal dus nooit opraken.

Natuurlijk! Bij Bata Energy Solution hoef je niet gelijk een grote investering te doen en kun je de zonnepanelen ook leasen. Aan het einde van de leaseperiode is de zonne-installatie van jou. Je betaalt de zonnepanelen dus als het ware af.

Waarschijnlijk wel. Je kunt in aanmerking komen voor de KIA en EIA, waarmee je een bedrag van je fiscale winst kunt aftrekken. Als je kleinverbruiker an energie bent kom je ook nog eens in aanmerking voor de ISDE, een grootverbruiker kan gebruikmaken van de SDE++ subsidie.

Eerste stap bij subsidie aanvragen​

Met het invullen van dit formulier geef je ons toestemming om vrijblijvend contact met je op te nemen voor een adviesgesprek.

Je eerste stap naar advies op maat

Of stel je vraag direct aan een van onze adviseurs.

Je kan ons bereiken op:

(0488) 745 400